Az egyetlen hiány, ami TÉNYLEG valóságos: az idő

hiány, időKulcsfontosságú megérteni milyen szabályok között élünk, hogy ne akadályozzon, hanem a segítségünkre legyen. Ráadásul rengeteg JOKER lap is van a kezünkben, de csak kevesen tudják melyek azok, és mire lehet őket használni. A "Titok" (Secret) is egy közülük.

Az emberek gyakorlatilag megtehetnek bármit, legfeljebb számolniuk kell a következményekkel. Egyetlen dolog van, amire biztosan képtelenek vagyunk: az időben visszafelé mozogni.

Nem tudjuk átélni újra azokat a pillanatokat, amiket szerettünk, vagy amiben hibáztunk hogy kijavítsuk. A halál pontosan ugyanilyen helyzet, azt már soha többet nem tudjuk visszacsinálni.
A legeslegfontosabb dolog, hogy mindezzel tökéletesen tisztában legyünk életünk minden egyes percében.

Ha uraljuk az időt azáltal, hogy nem engedjük kifolyni az ujjaink közül, már megtettük a legfontosabb lépést annak érdekében, hogy teljes életet élhessünk.

Mindenki észrevette már, hogy az idő nem egyformán telik, mégis a matematikusoknak hiszünk, akik azt mondják, az idő óramű-pontossággal halad.
Pedig nem!
Ezért kulcsfontosságú előre gondolkodni! Előre kell nézni, mert az idő halad, és ha nem figyelünk, elrohan.
Ha pedig figyelünk, előre tervezünk: lelassul, és megélhetjük a dolgokat. Ez is egy ilyen JOKER lap. Nem is tudunk róla, pedig hányszor észrevettük már!

Az egyetlen hiány ami valóságos: az idő. Ezt kell legyőzni, és uralni.
A halogatás, a késés, elalvás, rohanás, kapkodás nem más, mint feladni az irányítást: menekülés a felelősségvállalás elől, „nem-tudni” tudatállapotban lebegni, menekülés az előre gondolkodás elől. Hatalmas hiba nem-cselekedni, nem előre tervezni!

A megoldás: ELŐRE GONDOLKOZNI
Minden probléma sokkal könnyebben megoldható, ha tervet készítünk.

Nem olyan nagy baj, hogy az idő telik, hiszen ez az egyetlen motivációs hajtóerőnk. Nélküle mindenre ráérnénk, és nem tennénk semmit ezer éveken át.. :-)


Tahitótfalu, 2009 augusztus 11.Legyen Ragyogó Jelenlét Minden Pillanatban
Oldódjon fel minden fájdalom, vegye át helyét a szeretet!
Igaz Szerelmet Minden Embernek!

Legyen Ragyogó Jelenlét Minden Pillanatban

e-mail

Ugrás az oldal tetejére