Isten Hozott

Egyensúlytalanság - A férfi-női szerepek

Sok helyről lehet azt hallani, hogy tökéletesen érezd magad a párkapcsolatban csak akkor lehetséges, ha teljesen önmagad vagy, és kényelmesen érzed magad a saját szerepedben.


Sok helyen lehet hallani, igen, de HOGYAN?
Nagyjából minden párkapcsolati probléma ebből ered.
Először meg kell ismernünk saját magunkat, de nem azt, hogy milyen nőt/férfit szeretnénk, milyen munkát, életet, neeem.. ezt már óvodás korunkban is nagyjából sejtjük.

Azt kell tudnunk, hogy MI mennyire vagyunk értékesek, mennyire csodálatosak, erősek, bátrak.. mennyire tudunk szeretni, meddig vagyunk képesek elmenni szeretteinkért, szerelmünkért.
És azt is tudnunk kell, mik a hibáink, a gyengeségeink, mire kell vigyáznunk, miben vagyunk védtelenek.


Ha ezeket mind tudjuk magunkról, akkor tudunk olyan párt választani, aki nagyjából illik hozzánk. Akkor tudjuk majd őszintén elmesélni gyengeségeinket, hogy együtt tudjuk gyógyítani azokat.
Az önismeretről egy másik helyen írok, most a férfi-női szerepeket szeretném kifejteni, mert nagyon erősen azt érzem, hogy itt vannak még alapvető problémák, a feszültségek nagy része innen ered.

Szegénység, pénz..
Hogy hogy jön ez ide? Biztos vagyok benne, hogy a pénz hiánya a leginkább a felelős a férfi-női szerepek összekeveredéséért, és a média rásegítése csak hab a tortán. Minden család, akinek nem elegendő a bevétele, szembe kell nézzen egy óriási romboló erővel: a női szerep válságával, ami azonnal magával rántja a férfi szerepet is.

Jól ki volt ez eredetileg találva: nem két teljesen egyforma lénynek kell párt alkotni, hanem két értékes de lényegileg teljesen különböző ember alkot egy tökéletesen működőképes rendszert. A különbség életbevágó, hiszen hogyan lehetne együtt többre képes két teljesen egyforma ember? Csak akkor tudnak egy briliáns, tökéletesen működő gépezetként létezni, ha minél több olyan tulajdonságot hordoznak, ami a másikban nincs meg.

Szóval, így lettünk kitalálva: az erős, okos, határozott férfi, és a szeretetteli, gyengéd, megértő nő. Unalmasan hangzik? Az ego mindig okoskodni akar „én nem akarok olyan lenni, mint a többiek”.
De ha egyszer így van kitalálva? A férfiaknak erősebb a testalkatuk, jobb a fizikumuk, erősebb az idegrendszerük, hamarabb és jobb megoldásokat képesek kitalálni. Ezek biológiai tények, változtatni rajtuk nem lehet. A nők agyának pedig nagyobb területei működnek az érzékelések feldolgozására, érzékenyebb idegrendszerükkel azonnal érzékelik a veszélyt, néha még a jövőbe is képesek belelátni.. Az agyuk képes multitask-ban működni, egyik része csak a gyereket érzékeli és elemzi (túl nagy a csend, rendellenes köhögés, „nem szokott ilyen lenni, egyszerűen MÁS” –egy férfi most azt sem tudja miről beszélek), közben (!) kitalálja mit főzzön abból ami itthon van, eközben persze gondolkodás nélkül válogatja a szennyest hogy a keze is járjon. Ha a férfi hazajön, egy nő már a cipő levételekor pontosan tudja, hogy mi zajlik a másikban..

Melyik az értékesebb tulajdonság? Melyik a fontosabb? A jobb?

Semelyik. Így, együtt, ezeket a szerepeket tudatosan felvállalva tökéletes rendszert alkothatnak, ahol van védelem, gondoskodás, szeretet..


Van egy nagyon érzékeny pontja ennek a rendszernek, és ez az uralkodás. Ki uralkodik kin? Ki manipulálhatja a másikat „csak jót akarok”, kinek legyen igaza, ki döntsön?

Erre két válasz is lehetséges.. először is jöjjön a "3D"-s

Ha két ember irányít, akkor előfordulhat, hogy két irányba mennének, és akkor kinek legyen igaza? Felváltva? Nem, ez így nem jó, értelmetlen és nem hatékony.. az egyik félnek alá kell rendelődni a másiknak, viszont annak a másiknak az ő érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani. Így ér körbe a folyamat. A férfi biológiájánál fogva alkalmasabb az irányításra, a nő pedig ennek elfogadására. A férfinak viszont hallgatnia kell a nő megérzésére. Tehát a férfi dönt, a férfi irányít, de a döntésébe erőteljesen figyelembe veszi a nő érzéseit és legfőképpen érdekeit.


Lehet, hogy kissé régimódinak hangzik ez, de energetikailag alátámasztva sokkal érthetőbb.
Az energiadinamika szabályai szerint, az energiákat áramoltatni kell, állandóan átadni a másiknak, aki azt nem tartja meg, hanem visszaáramoltatja, így növeli meg többszörösére. A nő átadja energiáját a férfinak, és passzívan várja (nincsenek elvárások, tökéletes a bizalom, minden jó lesz úgy, ahogy Ő dönt), hogy a férfi döntsön (miután a nőt meghallgatta).. a férfi pedig mérlegel, (jóval több energiával mint amije egyedül valaha is lehetne), átgondolja, és dönt (ha az eredmény egyforma kimenetelű mindkét oldalról, akkor a nő javára).
A folyamatnak még nincs vége. A nő elfogadja ezt a döntést, így kettejük teremtő energiája fókuszáltan a célra irányul, és ilyenkor történik meg az, amire mások azt mondják, hogy ”nincs lehetetlen”.


Minden olyan helyzetben, amikor egy férfi önmaga ellenében a szerelmének kedvez, egy újabb csodálatos pillért teremt kettejük kapcsolatában. A nő bizalma ilyenkor növekszik, és ettől érzi magát biztonságban.
A biztonság pedig azért kell, hogy soha ne bizonytalanodjon el abban, hogy jól választott párt magának..
A nő pedig nem tartja meg ezt a hatalmas energiát, hanem továbbadja a gyereknek (ha nincs, akkor a férfinak vissza), egy anya soha nem cselekszik saját érdekből, az ő szeme előtt mindig a gyerek (férje) érdekei lebegnek. Ezért kell a férfinek mindig a nőt választania.
(Csak zárójelben jegyezném meg, hogy egy mélyen szerető, önzetlen, egótlan nőről beszélek, aki eleve soha nem engedné, hogy a férfi rosszul járjon bármilyen döntésnél is. Egy ilyen nőnél soha nem az lenne a döntés tárgya hogy megkapja-e végre a csizmát ami pont olyan mint a barátnője kapott.)


Egy tudatos párkapcsolatban nincs olyan, hogy valakinek több jut: aki önként lemond saját javáról az NEM PAPUCS, hanem áramoltatja az energiát, amit többszörösen visszakap (szeretet, bizalom, hit, kitartás formájában).

Sajnos itt a lényeg abban van, hogy megfelelő párt választottunk-e magunknak.. mert csak az képes ilyen fokú boldogságra, aki tudja, hogy mit miért tesz. Tisztában van a szerepével, felvállalja azt, és hajlandó az energiát időnként teljesen kiengedni a kezéből (hogy megsokszorozódva visszakaphassa).


És hogy hogy jön ide a pénz?
Régen, amikor még nem kellett ennyi sok márkás dolgot megvásárolnunk, és elég volt olyan dolgokra költeni, amire tényleg szükségünk is volt, még nem kellett a nőnek is pénzt keresni. Az amúgy is férfienergia, a férfi teremtő erejéből születő csodálatos ajándék, ami nem csak a családot teszi boldoggá és elégedetté (életképessé), hanem a férfinak is önbizalmat adott, hitet önmagában.
A férfiak a zsigereikben is érezhetik, hogy a munkájuk, az általa megkeresett pénzük a férfiasságukat erősíti. Ez nem csoda, hiszen ugyanarról az energiáról beszélünk, ettől lesz egy férfinak annyi ereje, hogy szeretkezésnél a nőre zúdíthassa (amit persze rögtön visszakap felerősödve).


Menyire jól ki van ez találva! Minden az áramoltatáson múlik, a férfi elmegy dolgozni, tesz valamit, ekkor kiárad az energia, majd hazahozza a zsákmányt (pénz), ezzel a többszörös férfienergiával tér vissza mint ahogy elment, este mindezt átadja a nőnek, aki megsokszorozva visszaadja neki (szeretkezés közben a nagy részét, és a nap további részében-gondoskodás formájában).
Ehhez kell egy befogadó alany, a nő. Ha a nő nem befogadó, a férfi hiába adja át az energiáját, nem kerül be a rendszerbe. Kell egy nő, aki elfogadja azt, hogy az ő élete abból áll, hogy nem kell farkasokkal vívni (molesztáló főnök), medvékre lövöldözni (irigy kollegák), cserébe viszont minden emberi energiáját a családjára kell fordítani.
A nő is ugyanúgy visszakapja ezt az energiát a gyerekek mosolyából, a férfi elégedett pillantásából, ahogy a vacsorát eszi (természetesen a kedvencét).


Senki sincs alárendelve a másiknak, egy tökéletes rendszerben élnek, ahol mindenkinek megvan a maga testre szabott, csak őáltala elvégezhető dolga, szerepe, elismerése. Minden résztvevőre egyformán szükség van, minden feladat egyformán fontos.
Az energia folyamatosan áramlik, soha nem áll le, így mindig csak növekszik, egyre boldogabbá téve a család tagjait.


A pénz azért szól bele a kapcsolatokba, mert nagyon megborítja az egyensúlyt. Ha nincs elég belőle, a nőnek is dolgoznia kell, ami azt jelenti, hogy férfienergiát kell áramoltatnia (befogadóból kiáradóvá kell válnia). Emiatt nem lesz képes akadálytalanul befogadni a párja energiáját, és természetesen áramoltatni sem fogja tudni, hiszen fáradt és az egyensúlytalansággal küzd. Ez a mindennapi életben veszekedésben, hibáztatásban, elégedetlenségben nyilvánul meg. Ráadásul, miért fogadja el a döntéseket a férfitól, mikor ő maga is pénzt keres? Sőt, akár ő is hozhatná meg a döntéseket.. és tulajdonképpen minek is a férfi, ha ő maga csinál úgyis mindent?

A férfi eközben nem érzi a boldog elégedettséget, hogy olyat tesz, amit csak ő képes a családban, az önbizalma jelentősen csökken, a férfienergia a családban már nem csak tőle származik (a nő pénzszerzése is férfienergia). A tüneteik között a szexualitás hanyagolása elsők között jelenik meg, hiszen nincs meg az összhang, ki a befogadó ki az áramoltató..
Egyensúlytalanság lesz, amiben mindkét fél kellemetlenül érzi magát, nem tud kiteljesedni, és (tévesen) azt gondolják, hogy más párt kell maguknak keresni, olyat, akivel ez működik.

Senkivel sem fog működni, ezt csak TUDATOSAN lehet megoldani, tisztában kell lenni, hogy működik ez a dolog, mi romlott el, és hogyan hozzuk helyre.


Véleményem szerint azért annyira tragikus az egész, mert még csak nem is véletlenül alakult így.
Óriási teher van a kapcsolatokon.
A család, a szerelmespár olyan hatalommal bír, amivel semmilyen politika nem veszi fel a versenyt. A magabiztos, erős, energikus embert nem lehet hazugságokkal befolyásolni. Ezért a hatalomnak le kell gyengíteni a párokat, hogy ne lehessenek olyan erősek. Nem a pénzről szól, ez az egészben a legdurvább. A pénzhiányt azért teremtették, hogy ne legyen az embereknek választásuk, maguk borítsák fel az egyensúlyt.
Ehhez járul még hozzá a negatív propaganda, és kész is az ördögi kör, amiben boldogtalanul, kényelmetlenül, bambán, értetlenül örökké keres férfi és nő, anélkül hogy tudná, hogy mit és miért, és hogyan találhatná meg..
Egyszerű dolguk volt, csak ki kellett választani az egyik félt, és isteníteni a másikkal szemben, aztán hagyni, hogy ezen hajba kapjanak és vetélkedjenek egész életükben, ahelyett hogy együttműködnének..


Propaganda régen:
-Mária, Jézus „barátnője” kurva volt, az apostolok meg mind férfiak (hazugság)
-a nők nem szavazhatnak
-csak férfiak lehetnek papok
stb.

Propaganda napjainkban:
-szabad szerelem, szeretkezz bárkivel, nem vagy senki tulajdona
-„mert megérdemlem” típusú reklámok (mintha már eleve feltételeznék, hogy a férfi és nő otthon azon veszekszik, hogy megvegyék-e a nőnek a drága sampont) + sörreklámok ahol az unalmas hisztis nőtől aki be akarja hálózni szegény férfit, elrabolják a jóbarátok, és inkább röhögnek és söröznek egyet
-„ezoterikus” nézetek hogy istenek vagyunk akiknek bármit szabad a szabad akarat törvénye értelmében (kiforgatott valódi igazságok, amikből „csak” a LÉNYEG hiányzik)
-a házasság intézményét maximális röhej tárgyává tették, itt a férfiakat szúrták ki maguknak, hogy egy „igazi férfinak” szégyen legyen elköteleződnie, rettegjen hogy mit szólnak a barátai, akik meg „kötelezően” megpróbálják lebeszélni + nem segít a legénybúcsú-leánybúcsú sem, amikor két ember végigvergődött már az összes nehézségen, akkor férfi-női sztriptízt kell néznie különben nem elég „tökös” „csajos”, ennek is az a lényege, hogy hátha ezen az estén valamelyik fél olyat tesz, amitől egész életében lelkiismeret-furdalása lesz, hogy ne tudjon tisztán és őszintén, szerelemmel elköteleződni, hogy ez majd mindig közéjük álljon
-sorozatok, ahol a szimpatikus főszereplők mind egyedül élnek és csakis így boldogok, kb minden második epizódban megtörténik, hogy párt akarnak találni de nem sikerül és jobb is így
-rádió műsorok, ahol „boldog” „magabiztos” férfiak és nők kacarásznak azon, hogy mennyire jó egyedül, és mennyire röhejes küzdeni valamiért
-a nőket lázítják, hogy ne engedjék, hogy egy férfi parancsoljon, a férfiakat hergelik hogy mindenki papucs aki nem használja ki a nőket, illetve nincs 1-2 szeretője is (talán meleg? vagy nem igazi férfi?)
-és legfontosabbak egyike: óriási támadás a szexualitás ellen, ami BÁRMILYEN vitás helyzetet, egyensúlytalanságot meg tudna oldani férfi és nő között! Pornó (hazugság + túlingerlés hogy a szeretkezést már ne lehessen élvezni), a szexualitást mocskosnak és alantasnak állítják be, hogy az emberek tudat alatt ne akarják ezt művelni egymással, ha igazán szeretik egymást, túlzott meztelenség a filmekben, reklámokban hogy itt főleg a férfiakra alapozva-minél hamarabb immunissá tegyék rá őket, és még sorolhatnám..


Ezek mind külső támadások a párkapcsolatok ellen. Az emberek meg nagyon könnyen manipulálhatók, főleg, ha fáradtak, ha egyensúlytalanság lépett fel.. Kinek nincsenek problémái? Mindenkinek vannak.. na ebbe kapaszkodnak bele ezek a negatív hatású entitások (nem ”fajok” meg „vallások”, csak rájuk van fogva), akik azért vannak itt, hogy a felemelkedést megakadályozzák. Ez nem a pénzről szól, az irányító rétegnél van a világ összes vagyonának 99%-a. Nem fektetnének ennyi energiát a maradék 1% megszerzésébe.
Nem is a hatalomról van szó, hiszen náluk van a hatalom több ezer éve.

Ez egy szükséges rossz, ami erre a bolygóra kell. Itt mi így tanulunk. Minden nap hatalmunkban áll választani, és a választásunktól függően alakul majd az életünk.
Itt van ROSSZ, amit SZABAD AKARATUNKBÓL áll nem-elfogadni, hátat fordítani, és őszintén azt tenni, ami .


Ezért mondja azt minden megvilágosodott ember, hogy a szeretet a megoldás mindenre. Ha igazán szeretjük is a szerelmünket, nem csak ragaszkodunk hozzá, soha nem jutna eszünkbe vetélkedni vele, lenézni őt, kevesebbnek tartani („még a távirányítót sem tudja kezelni” + „egy teát sem képes főzni, nélkülem éhen halna”).

Ha úgy lettünk megteremtve, hogy férfiak és nők vagyunk, különböző tulajdonságokkal, de mindkét típusú tulajdonság kell a harmonikus élethez, nem az a megoldás, hogy boldogok csak EGYÜTT vagyunk képesek lenni?


Érdemes harcolni egy hormonrendszerrel, ami időről időre követeli magának az ellenkező nemű párját?


Meg kell találnunk a harmóniát, egyensúlyt egy ilyen felkavarodott társadalomban, meg kell beszélnünk ki milyen szerepeket vállal a családban (az ősi rendszer sajnos borult, és ezt észre kell tudni venni, új rendszert kell kidolgozni), és ahhoz tartani magunkat. El kell köteleződnünk egy életre, mert amit felépítünk az hatalmas munka és energia, nem érdemes 5-10 évente lerombolni és újat felépíteni, mikor ez úgy működik, hogy egyre erősödik napról napra..

A hit, bizalom adja az igazi boldogságot, mikor becsukom a szemem, megérintem a szerelmemet, és tudhatom, hogy ha az egész világ változik is, ő biztosan ott lesz nekem mindig. Jöhet bármilyen katasztrófa, lehet bármilyen távolság, megszűnhet minden fajta kommunikáció, tudhatom, hogy én elindulok megkeresni őt, ő biztosan elindul megkeresni engem, és végül találkozunk majd..


És még egy utolsó gondolat erről..
Nem csak azért vagyunk itt, hogy egyensúlyt találva lebegjünk a MOST-ban. Úgy gondolom, hogy a párkapcsolatok azért is vannak, hogy felfedezzük önmagunk gyengeségét, és helyrehozzuk magunkban, egymásban.
Azt látom mindenütt, magamban is, hogy olyan sérülésekkel jövünk, amikről nem tehetünk, amiket nem tudunk kikerülni.  Sokszor már 2-3 éves kor előtt eldől, milyen nehézségekkel nem fogunk tudni majd szembeszállni. Ez semmiképpen nem lehet véletlenül, ennek oka van.
Mindannyiunknak vannak ilyen sérülései, és ezt együtt, egy igaz szeretetre épülő kapcsolatban maradéktalanul nemhogy gyógyítani, de felerősíteni is lehet (és kell).
És persze mit sulykol belénk a társadalom?
Ne dolgozzunk magunkon, fogadjuk el magunkat ilyennek, és ha a párunk nem fogad el, dobjuk ki gyorsan és szerezzünk be újat.

A boldogságért dolgoznunk kell, de ez a munka sokszorosan megtérül. Egyrészt az átáramoltatott energia nagyságrendekkel felerősödik, másrészt „véletlenül” közben meggyógyul a saját hozott sérülésünk is.


A szeretet, segítség, együttérzés, KÖNYÖRÜLET nélkül nem tudjuk meggyógyítani egymást, és ezzel együtt magunkat.
Az önmagunkon dolgozás megtagadása nem enged továbblépni, nem enged felemelkedni egy olyan létbe, ami teljesen más dinamikára épül, ahol már nem kell egy ROSSZnak lenni ahhoz, hogy legyen egy -d.

PS:
Említettem, hogy az erőviszonyoknál két megoldás van. Vagy kiépítünk egy királyságot, ahol a világ legönzetlenebb és legszeretetreméltóbb királya „uralkodik”, vagy tovább lépünk, felemelkedünk, és akkor nem lesz szükség irányítóra, problémák megoldására, önmagunk meggyógyítására, mert mindez automatikusan működik majd. De ehhez előbb meg kell valósítani a 3D-s megoldást, és ez automatikusan átalakul majd az ÚJ ENERGIÁS kapcsolattá..


Kívánom, hogy mindenki megkaphassa a világ legcsodálatosabb ajándékát, mert mindannyian megérdemeljük!


„tudhatom, hogy én elindulok megkeresni őt, ő biztosan elindul megkeresni engem, és végül találkozunk majd..”

Budapest, 2012

Megosztás a Facebook-on

Ugrás az oldal tetejére

 

Legyen Ragyogó Jelenlét Minden Pillanatban
Oldódjon fel minden fájdalom, vegye át helyét a szeretet!
Igaz Szerelmet Minden Embernek!


e-mail